Context

Hush Oval provides an acoustic lighting solution in this open plan architecture studio.

Dealing with noise reflection

Christchurch design studio, Context Architects, recently chose to renovate a converted 1960s rubber factory for their own new space.

The open, airy space provided an opportunity for a contemporary, sleek design. The designers chose Hush Oval with its soft acoustic panels to balance out the noise reflection from the hard surfaces in the fit-out.

Try before you buy with virtual reality

Part of the success of the space is attributed to the innovative use of virtual reality (VR design). Using VR walk-throughs the design team were able to get a feel for how the large, 2-meter long lighting fixture would look in the space.

"We chose a Hush Oval light for the conference table for its look and functionality. With a little digital magic we were able to test how it would feel to sit at the table - sharp, gently energised, before we hit the 'buy' button.

Interiors: Context Architects
Photography: Damon Photography

"We chose a Hush Oval light for the conference table for its look and functionality. With a little digital magic we were able to test how it would feel to sit at the table – sharp, gently energised – before we hit the ‘buy’ button."

- Context Architects

Watch the VR walkthrough

About Hush Oval

Hush Oval, with its soft acoustic panels, balances out the negative effects of the hard surfaces in today's contemporary offices.

Learn more
Contact our team to learn more.

Shopify, Ottawa

Read more15 October, 2014

Methven, Auckland

Read more16 October, 2017

BIP Acoustic Pendant

Read more